Особено силен е интересът към гледането на възрастни и безпомощни

...
 Особено силен е интересът към гледането на възрастни и безпомощни
Коментари Харесай

Колко печелят германците?

 Особено мощен е ползата към гледането на възрастни и безпомощни хора -  една специалност, в която германците изпитват изострен дефицит на личен състав. В този сегмент се трудят от ден на ден източноевропейци, само че дефицитът към момента е огромен, а изискванията на труд и заплащането – неприятни.
Ето систематизираната информация, която подбрахме за Вас:

В Германия хората изкарват приблизително по 20,08 евро на час. Квалифицираните фрагменти в региона на грижата за възрастни и безпомощни хора остават под това приблизително ниво – те заработват приблизително по 15,41 евро на час. В същата област помощният личен състав с минимум едногодишно образование изкарва 11,80 евро на час. В този сегмент има и наложително минимално възнаграждение: 10,20 евро в западните провинции и 9,50 евро в източните.

Онези, които се грижат за възрастни и безпомощни хора, изкарват по-малко от междинното в това число и заради това, че в 60% от случаите не работят на цялостно работно време – освен това не по лично предпочитание. Независимо от всичко, в този пазарен сегмент сега има взрив, заплащането нараства, усилва се и напорът на нови фрагменти към специалността.

 

Всичко това обаче към момента не покрива потребностите от подобен личен състав в Германия, отбелязва „ Ди Цайт " и напомня, че за девет години тройно се е нараснало времето, належащо за намиране на дипломиран експерт за развъждане на възрастни и безпомощни хора: от 8 на цели 24 седмици.

Германските медии разгласяват и информация за приходите в някои специалности в страната. Цифрите са усреднени и се отнасят до хора с минимум тригодишно професионално обучение, които работят на цялостно работно време:

Банкови чиновници: 25 евро на час, месечно 4192 евро.

Кранисти: 19 евро на час, 3381 евро на месец.

Санитари: 18 евро на час, 3036 евро месечно.

Коминочистачи: 17 евро на час, 2872 евро на месец.

Хигиенисти: 12 евро на час, 2070 евро месечно.

Цветари: 10 евро на час, 1677 евро месечно.

Фризьори: 9 евро на час, месечно 1514.

Виж всички публикации от dw.com-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР